Friday, 17 May 2013

Seronok Ada Kembar Macam Awak Tau .. =')

Assalamualaikum kawan .. =)

Let me tell u that i miss u and i never want to lose u twin ..
(tujuan entry ni ,  hanum nak jawab soalan arwah dalam blognya , 'Seronok Tak Ada Kembar? ')

Twin , jawapan hanum untuk soalan awak tu adalah ... " Yes ! sngat seronok "

Sebab ?
1 ) Boleh share masalah sesama ..
2 ) Boleh pekena orang ..  ( contoh kalau muka sama , pakai baju sama , dan buat org keliru ! mesti seronok  ! )
3 ) Boleh buat kerja sesama ..
4 ) Boleh p sekolah sesama ..
5 ) Dan boleh macam2 lagi la kan ?

tapi .. kita bukan kembar sayang , ayah kita lain , ma kita pun lain .. tapi Alhamdulillah , kita ada Tuhan yang sama , Allah S.W.T. , dia yang satu .. dan sekarang , awak sudah dipanggil untuk menghadap Dia yang Maha Penyayang , Dia mesti sayang awak sangat2 , sebab tu Dia ambil awak dulu ..

Awak mesti tahu kan , hanum pergi melawat awak minggu lepas .. Subahanallah , 'rumah baru' awak sangat cantik syg .. rumput2 , menghijau segar .. Tempat 'rumah' awak pula sangat strategi .. sekali pandang , hanum tahu , 'rumah' tu mesti awak punya .. awak tahu , hanum rasa tenang sangat bila tengok 'rumah baru awak tu .. In shaa Allah , kalu sempat , hanum selalu melawat awak ya ..

Tipu kalau tiada sebarang titisan air mata hanum jatuh bila tengok 'rumah baru' awak .. Hanum betul2 rindukan awak .. tapi hanum cuba tahan, hanum tahu , suatu masa nanti kita mesti jumpa kan ?
Semoga awak aman diasana sayang , Arwah Yasmin Binti Johan @ Yasmin J Hunwick ..

kiri : Arwah Yasmin , kanan : Hanum Syahira
(hanum tak tahu di mana yang sama.. boleh bagi tahu?)

Semoga awak aman di sana .. =)           

Buat aunty saz , hanum nampak kerinduan aunty kpd arwah bila hanum tengok mata aunty haritu .. Sabarlah .. =')

itu sahaja .. 
Selamat Malam , Assalamualaikum ..

ps , Al-Fatihah buat arwah .. 

15 comments:

  1. al-fatihah buat arwah . mybe kening dengan mata kot yang sama :) kedua-duanya cantik :')

    ReplyDelete
  2. Kak nad kenal arwah dkt twitter, then kebetulan test jpj sama sama. time tu kat surau kak nad sembang dgn arwah. tak sangka tu first and last jumpa arwah.

    sehari sebelum dia meninggal nad ada melawak dengan dia, twitter kalau dlm loghat kedah jadi twitiaqq. :') hmm, cepatnya dia takdak. semoga arwah tenang dkt sana. Amin.

    kalau rindu, sedekahkannlah Al Fatihah kat dia. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda nak jadi kan kak ? tahu2 ja dah tak ada ..
      inn syaa Allah .. =)

      Delete
  3. Al-fatihah utk arwah...arwah cantik lagi dri hanum..huhuhu

    ReplyDelete
  4. penulisan anda biasa tp tetap touching.......takziah atas kehilangan sahabat yang disayangi itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekadar meluahkan apa yang ada di dalam hati .. terima kasih . =)

      Delete
  5. saya yang baca walaupun x kenal sapa korang,tetap sedih..rasa macam dah kenal rapat je ngn korang..dah anggap arwah macam adik dah..sedih pulak..by the way,muka korang memg sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. firstly , terima kasih sebab sudi membaca .. semua org yg baca artikel tentang arwah mesti rasa mcm dh kanal rapat dgn dia .. =')

      Delete
  6. Salam.. saya juga tak mengenali Arwah Yasmin sebelum ni. Tapi setelah tahu tentang berita kematian Arwah, saya berusaha untuk mengenali arwah dengan lebih mendalam. Sekarang saya hanya menunggu novel mengenai arwah siap. Tak sabar rasanya nak baca, walaupon saya bukanlah pembaca tegar novel. huhu. Sememangnya pemergian arwah telah meninggalkan kesan yang mendalam di hati sebilangan rakyat Malaysia yang mengenali arwah dan baru mengikuti perkembangan arwah sehingga kini. =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'salam .. pertama, terima kasih kerana mengikuti kisah2 arwah yas .
      itulah yg dikatakan , pasti ada hikmah di balik semua kejadian.. sekarang kisah arwah menjadi pedoman buat segelintir manusia di dunia ini.. =)

      Delete
  7. Saya pun ada sahabat kembar. sampai arwah ayah saya pernah salah orang ^.^ tapi ... ALLAH lebih sayangkan dia , dia pergi pun sebab accident T.T

    Semoga awak tabah !

    With Love,
    Acik
    Brunei Darussalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ..
      nasihatmu hanum ingat , inn syaa Allah..

      Delete
  8. Both of u sama cantik..sama cute ^^
    al fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete