Tuesday, 11 September 2012

Air Hujan Mengalir Di Wajah Saya..

Assalamualaikum semua.. =')
(cuma dpt snyum ckit ja buat korang)

Tanggal 11/09/2012 , hari ni hari last untk hanum dgn kwn2 yg aliran sains tulen hbiskn trial SPM.. hurm, spa x hpy kn? msti la hpy sngt trial hbis kn? bak kwn2 hanum, yati, qis, fatin, ana, fiza, hyda n cah ckp, "hari ni kita last pa...per.."  (ada ckit nada kat last pa..per tuh.. haha XD)

Tapi!3.. hurm. hpy hanum tu dh lari dh sembunyi bwh tilam.. yg menjengah nuh, cik sedih nuh.. ish.. ni x suka ni, sedih2 ni.. cik sedih! plez go away!!!!!!!!! xsuka la sedih2.. hanum tak jemput pun.. =(

Ni gara2 buku kesayangan hanum hilang la ni.. aduh... maa.... tolong cek... mna p buku tu.... ='( (cpt ambik timba tahan air hujan dri mata hanum nih! ) sumpah bila tau buku tu hilang, air mata trus mengalir deras bak air terjun telaga tujuh tuh.. hmm, kcian kn???

Hanum syg sngt bku tuh sbb byk sesangat hsil karya, coretan, nukilan dan contengan hanum dlm buku tuh.. senang kata isi buku tuh cuma krya2 sastera hanum untuk msa depn hanum yg juga bercita2 nk jd NOVELIS, dismping nk jd DOKTOR..

Ya2, hanum suka sngt bt karya sastera mcm cerpen, sajak or puisi.. family hanum pun skong dgn hobi hanum ni.. bila ilham or idea memaparkan muka diorang dlm fkirn hanum, msti hanum trus ambil pensil kesygan hanum, mrs.snow n tulis sgla apa yg ada d fkirn hanum dlm krts klu bku kesayangan hanum tu xda.. bila buku tu ada, terus hanum copy kn hasil hanum tuh dlm buku tu.. tahun ni, alhamdulillah dah hampir 15 karya yg hanum buat, tapi.. buku tu tak da sekarang.. buku tu hilang di sekolah siang td..

Bila tahu yg buku tu hilang, hanum terus rsa mcm cita2 hanum untk jd novelis lenyap.. ya, hanum kecewa sesangat.. hanum hampir2 nk putus asa td, sbb almt syarikat penerbitan yg hanum nk hntr krya tu pun ada dlm buku tu.. hanum jumpa almt syarikat tu dlm surt khabr, dh dua tahun hanum simpan almt tu.. tp, hari hilang.. hmm..

Apa yg patut hanum buat skrg.. nk mula buat hasil bru, hanum x pasti hanum boleh buat krya setanding dgn krya yg ada dlm buku tu x.. ckgu BM  hanum pun dh bca bukutu, dia ckp bgus, kwn2 hanum dh rmai yg bca n bg komen yg memberansangkan.. Lebah hanum ckp, jgn putus asa, usaha lagi.. ok, i try again.. lepas ni, hanum kna lebih hati2 la..


Esok g skh, hanum nk try cri buku tu.. harap sngt hanum jmpa blik buku tu.. Amin..
doakan kn kjyaan hanum ya kwn2.. hanum amt2 prlukn buku tu..

tq sbb sudi dgr luahan hati hanum hri ni..
tata.. As'salam.. =')

2 comments:

  1. As'salam .. :)

    Jangan putus asa ... cuba cari buku tu elok-2 cari sebaik mungkin insyaallah nanti dapat balik .. kalau tak jumpa jgn sedih , jgn putus asa .. buat satu lagi buku yang baru .. mungkin buku baru tu isi kandungn dya tak sama dengan buku yang lama tapi .. cuba usaha sebaik mungkin buat karya dalam buku yang baru itu. Mungkin saya cakap tu macam senang saja daripada buatnya.. tapi kuatkan semangat untuk buat yang lagi baik daripada karya lama itu .. jangan jadikan itu sebab nak putus asa , islam tak pernah mengajar kita untuk berputus asa .. tapi sebaliknya islam mengajar kita berusaha untuk buat yang lebih baik :)..(bukan niat nak memberi ceramah ok) harap hanum dapat balik buku lama tu dan karya hanum best dan menarik :) ..maaf kalau silap komen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam.. =)

      tq.. alhamdulillah.. hanum dh jmpa dh bku tu siang td.. hanum hmpir2 shja ptus asa, sbb almt syarikat penerbitan ada dlm bku tu.. tq sbb nshtkn hanum ya.. =)

      Delete