Saturday, 15 September 2012

Senyum & Hanum

As'salam.. =)  ( arini suara versi knk2 ribena dpt mnum milo nah! )

Orait.. nk d jd crta yg hanum nk crta kat korang suma hari ialah tentang sahabat hanum yg tersngt la hanum syg iaitu SENYUM !!
senyum ??

kalau korang dpt senyum mcm ni tiap2 hari, 
gerenti punya hari korang hpy.. =)

ni khas snyumn dari hanum untk korang..
=)



haa.. tudia senyum yg hanum mksd kan dri semalm tu.. ( aish, baru taip entry harini dh nk mksd kn dri smlm pulak kn? lempang ckit )
Actually, hanum rsa senyum ni sllu ja dkt dgn hanum.. why? sbb hanum suka senyum la korang..
bg hanum, senyum ni ada keajaiban yg tersendri.. ( todia, mai dh ajaib2 dia... )
yala.. hanum xtipu cek.. cuba buat apa yg hanum suruh ni.. msti punya lah ada satu bnda ajaib yg akn jd.. hehe =)


  1. Cari orang yg tengah sedih / nangis / bad mood ( ps: klu cuba kat org yg tgh bad mood tu, bila dh buat bnda yg hanum suruh ni, tp dia jeling, lebih baik korang cpt2 ajaib kn dri korang dgn kdr segera tkut dia lempang satgi, x ka naya.. hehe )
  2. Ha, dh jmpa orang2 seperti yg dh di senaraikn di ats?
    Ok, tgk muka org tu k.. Pasti kn msa tu muka korang tgh mnis k.. ( xbermksud korang spu gula kat muka korang tau! )
  3. Then, hasilkn sesuatu dari bibir korang..
  4. Sesuatu yg digelar Senyum.. 
  5. Senyum tu biar ikhlas dari hati yg suci lg bersih setelah dicelup dlm clorox dan di rendam dlm downy ya.. =)
  6. Pastu, korang tgk reaksi orang yg korang kasi senyuman yg menawan tu..
  7. Kalau dia senyum balik, alhamdulillah.. Keajaiban korang menjadi ! =D
  8. Kalau dia ucp Thanks, Terima kasih, Shuqran atau apa2 yg sma mksud dgn nya lg la bgus tau...
  9. Tapi kalu dia tetap masam tu..
  10. Suruh dia sabar ya.. nsht dia supya jgn sdih2.. =) <3
tu la cara2 yg boleh buat korang jd ahli silap mata.. hehe..
Bg hanum, senyum tu adalah ubat.. ya, hanum mengaku sesungguhnya hanum ni senang ja nk di pujuk bila hanum tgh sedih or bad mood.. just give a cute smile for me n i be alright.. =)

Pernah la jd satu kejadian pd diri hanum..
klu x silap msa tu hanum tgh sedih, tp ada la kwn hanum ni tgk hanum lama.. hanum jd rsa pelik la, knpa dia tgk msa tu.. tgk2 dia lemparkan senyumn dia yg mnis tu dkt hanum.. apa dh jd dgn hati hanum msa tu??
hati hanum yg tgh terluka siap berdarah parah bgai nk rak msa tu trus sembuh tau.. siap plaster dgn plaster corak princess lg.. hehe

so.. wlupun korang tgh sedih. korang senyum la.. supya hati korang yg tgh sdih tu boleh sembuh..
hanum pasti, kalau korang sllu snyum, msti smai orang suka.. =)
setakat ni sja taipan hanum harini.. tata korang... As'salam.. =) <3

4 comments:

  1. Owh boleh cuba silap mata ni ;D
    sedekah senyuman paling sng ^^
    tak perlu keluarkan ap2 harta

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! direpsila kan.. hehe.. XD
      btol2.. rajin2 senyum tau!..

      Delete
  2. dengan 1 senyuman kite mampu melupakan masalah kite kejap ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. btol2.. (versi upin ipin) hehe XD

      Delete