Tuesday, 28 October 2014

Putih

Assalamualaikum ..

ok, kali nih, hanum rasa macam terlalu bersemangat pulak nak menaip.. kemain laju lagi nih taip tak sampai 5 minit (itu mengarut.. loading saja dah 10 minit.. T_T )

maaf di atas penipuan di atas. ia hanya auta bukan fakta kerana diri ingin menyedapkan hati diri sendiri bahawasanya punyalah line selowww, tapi belum sampai tahap kuasa 360 sbb masih mampu lagi loading.. sanggup ku tunggu biarpun seribu saat lagi kalau tak memang dah logout .. so pelis lah hargai apa yg ku taip ini .. hehe dalam hati mesti cakap "perlukah?"

ok2, pembukaan yang agak jauh dari tajuk di atas .. maapkan saya.. >.<

---------------------------------------------------------- mood tukar jadi serius sikit ---

Baiklah ..
Hanum ada soalan yang nak ditanya,

Kenapa asal dengar "putih" mesti akan timbul kat akal tu,

1) "budak nih dah sampai ajalnya ya dak? asyik dari haritu lagi asyik cakap pasal warna putih.."
2) "dia ni dah kenapa, buang tebiat ka apa ? mimpi hantu semalam kot ya?"
3) "sampai hati dia, mesti dia dah nak tunang? tak pun nikah? tak pun dah kawin dah? tak kasi tahu pun.."

Aduyai .. tudia lah fikiran manusia kan ? (hanum pun manusia ok?) Asal boleh fikir tu, fikir kemain banyak lagi.. itu ini itu ini yang difikirnya.. ish3..

Hanum bangkitkan segala ni sbb Hanum sendiri suka warna putih dan Hanum tetiba teringat bila lect tnya hanum , (time tu hanum pakai jubah putih kesayangan hanum) "baju tunang ya?"

tak.. sapa cakap Hanum marah dia, Hanum tak marah dia, Hanum cuma balas soalan dia dengan senyuman ja.. sbb Hanum faham dia memang macam tu.. cuma Hanum terfikir kenapa dia fikir jubah tu jubah tunang eh ?

dan.. Hanum belum lagi dapat jawapan untuk soalan tuu..

ok.. untuk Hanum, kenapa Hanum suka putih ni sebab warna dia suci, tenang ja tengok.. serius tak bohong Hanum suka tengok orang yang berpakaian kemas warna putih .. Allah.. sungguh cair hati ni tahuu..

asalnya, hanum baru ja berminat dengan warna putih ni, sebelum ni hanum suka warna2 pastel .. baru ja 2 3 bulan ni Hanum macam berminat lebih dengan warna putih nih..

dah mula kumpul benda-benda warna putih , jubah, baju, laptop, headfon, tasbih and insyaAllah banyak lagi maybe .. kalau ada yang nak tolong tambahkan koleksi barang putih hanum tu boleh lah msj hanum nanti hanum kasi alamat.. hehe

owh ya.. hanum ada baca satu artikel, tak ingat kat mana, mungkin facebook ,
"bahawasanya, Rasulullah itu sukakan warna putih.." , betulkah ?

sebenarnya, tak kisahlah suka warna apa pun kan.. asalkan kita suka kan ? soo.. teruskan buat apa yg diri suka, aslkan tetap jadi diri sendiri ok ? Araso ?


masa untuk publish, nak tengok Heartstring ! Abg Yonghwa tengah tunggu.. hehe.. nanti hanum cerita siapa dia Yonghwa ok ?

tata, Assalamualaikum..

2 comments: