Thursday, 6 February 2014

Jatuh Cinta ..

Assalamualaikum.. hai..
dah lama ya hanum tak publish2 entry dlm blog.. dah berbulan2 rasanya, sejak hanum xcdent last year..

hmm, so, berkenaan dgn tajuk di atas tuuu..

ya! I'm fall in love! (tiba2 kan?) hehe

Dengan siapa kah?

First, sebelum hanum cerita pada siapa hanum jatuh cinta tu, biar hanum terangkan disini, bahawasanya.. InsyaAllah, hanum tak akan cintai sesiapa pun lebih daripada cinta hanum kepada Allah SWT..
Ya, cinta Allah yg amat dan perlu, dan sesangat lah kena diutamakan! (walau apa pun yg terjadi!)

Arwah Ahmad Ammar Bin Ahmad Azam


Sehidimiz Ahmad Ammar , ya.. hanum jatuh cinta dengan dia, insan yang telah meninggal dunia, nak tahu sebab apa?
Sebabnya, setiap kali hanum tengok gambar arwah, baca artikel tentang arwah , ya! dia mengingatkan hanum kepada Allah.. Meninggal tatkala usia masih muda, dan kematiannya yang menghidupkan sentiasa buat hanum berfikir, mampukah hanum menjadi seperti dia..

Ketika anak muda lain sibuk menghiburkan diri didunia yang seketika ini, namun, arwah memenatkan dirinya mendalami ilmu uthmaniyah di Turki , membantu orang2 didunia dan arwah tidak pernah jemu mengabdikan dirinya kepada Allah..

Bukan hanum mengagungkan arwah kerana sesungguhnya Rasulullah SAW kita lebih agung, tapi, hanum fikir, anak muda zaman ini mampu terusik dijiwa untuk mencontohi arwah.. 

Cinta hanum yang agung cuma kepada Allah, dan arwah membuatkan hanum lebih jatuh cinta kepada Allah..
Allah sungguh bijaksana.. =)

sekian untuk hari ini.. 
Assalamualaikum.. =)


No comments:

Post a Comment